снимка: John Mathew Smith, УикипедияНа 31 август 1997 г. в автомобилна

...
снимка: John Mathew Smith, УикипедияНа 31 август 1997 г. в автомобилна
Коментари Харесай

31 август 1997 г. Лейди Даяна загива в катастрофа

снимка: John Mathew Smith, Уикипедия

На 31 август 1997 година в автомобилна злополука в Париж умират принцеса Даяна, нейният компаньон Доди ал Файед и водачът на автомобила Анри Пол. Бодигардът на Ал Файед - Тревор Рийс-Джоунс, който седял на предната пътническа седалка, е единственият, който оцелява.

Инцидентът става в тунела Понт де л’Алма. Колата се блъска в тринадесетата колона на тунела. Анри Пол и Доди Ал-Файед умират на място. Даяна получава съществени пострадвания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с кола за спешна помощ до болничното заведение, само че по пътя получава два сърдечни пристъпа. И макар опитите на лекарите умира в 4.00 ч. сутринта локално време.

18-месечното френско правосъдно следствие завършва през 1999 година с изказването, че автомобилната злополука, при която умира принцесата, е породена от Анри Пол, който изгубил надзор над колата при висока скорост и под въздействие на алкохол. Кръвният разбор посочил, че наличието на алкохол в кръвта му било три пъти повече от допустимите правила.

Любопитен факт е, че бащата на Доди - Мохамед Ал-Файед, притежател на „ Хародс ” и на хотел „ Риц ”, твърди, че злополуката е резултат от интрига и е ръководена от MI6 по указания от принц Филип, херцог на Единбург. През 2007 година в Кралския съд стартира ново следствие. На 7 април 2008 година правосъдният състав удостоверява решението си - Даяна е починала заради невнимателното шофиране на Анри Пол и заради преследването от страна на фотографите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР